Sauerbrunnen, Kabold

Kaboldon, a település központjában, az Erzsébet-parkban (Elisabethpark), közvetlenül a Schwarzenbach partján található. Megközelíthető a Hauptstrasseről az Elisabethplatz felé letérve, a sörfőzdével szemben kezdődő kis szervízúton. Az útirányt táblák jelölik.

Az ásványvíz kialakulásához nagyban hozzájárulhatott az, hogy a környék egyetlen vulkanikus eredetű hegye, a Pál-hegy (Pauliberg) a közelben található. Ausztria egyik legnépszerűbb ásványvizét, a Waldquelle-t is a településen palackozzák. A régi tájékoztató tábla szövege szerint már a 16. században használták az itt feltörő ásványvizet, 1830-ban vizsgálták meg először az összetételét, és kiderült, hogy gyógyító hatása is van. Az 50-es években új kútházat építettek fel, de 1968-ban ennek a helyére egy pavilont húztak fel. Ez egészen 2016-ig állt itt, akkor adták át az új, modern épületet, melyben három csapból tölthetjük meg palackjainkat.

GPS koordináták:
szélesség: 47° 35' 44.43"
hosszúság: 16° 23' 39.20"
Nagyobb térkép

GePaRdLaCeE: DSC 3341 (Egyedi) - indafoto.hu


GePaRdLaCeE: DSC 3349 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 3350 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 3351 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 3342 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 3346 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Sauerbrunnen - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Sauerbrunnen - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Sauerbrunnen - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Sauerbrunnen - indafoto.hu

Készítette: PSTD Production © 2018 - partystudio[at]outlook.com