Régi savanyúkút

Sopron-Balf északi részén található, az ásványvíz palackozó üzem mellett, nem messze az egykori laktanyától. Megközelíthető a Balfot Fertőrákossal összekötő útról a parkolóba letérve, illetve Balfon, a Fertő utcáról, a piros vonal jelzésű turistaúton, valamint az Eurovelo 13 nemzetközi kerékpárúton.

Két kifolyócsővel rendelkezik, a szemben levőből a palackozásra is használt víz csordogál, a jobboldaliból a gyógyvíznek kellene folynia. Egykoron gombnyomásra jött a gyógyvíz, majd folyamatosan folyt, gyógyvíz azonban most már csak az új kútból érhető el. Egykor kannákkal, palackokkal jártak ide a helyiek, hogy hazavigyék a finom vizet, azonban mostanában már az új kútból töltik meg edényeiket. A régi kút rendkívül rossz állapotban van, leamortizálódott, meg is rongálták, ráférne egy felújítás.

GPS koordináták:
szélesség: 47° 39' 29.52"
hosszúság: 16° 40' 3.26"
Nagyobb térkép

GePaRdLaCeE: DSC 1738 (Egyedi) - indafoto.hu


GePaRdLaCeE: DSC 1737 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1740 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1741 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1745 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1748 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1749 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: DSC 1750 (Egyedi) - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Régi savanyúkút - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Régi savanyúkút - indafoto.hu

Készítette: PSTD Production © 2018 - partystudio[at]outlook.com