Pedagógus forrás (Tündér forrás, Jávor forrás)

A forrás a Füzes-árokban, a Kecske patak völgyében található. Megközelíthető a Récényi útról induló jelöletlen turistaúton: a Fáber rétre vezető ösvénnyel szemben, a zöld jelzésű turistaúton Lővér Szállótól, és a Ferenc forrástól egyaránt.

A 2011-es felújítás óta kiépített forrásfoglalás. A víz egy hegyi juharfa gyökérzete alatt tör a felszínre. Ezt a fát nevezik jávorfának is, innen az egyik elnevezés. A másik (Tündér) elnevezés egy kislánytól ered, aki nagymamájával erre sétálva "Látod, Nagyi, ott ül a Tündér az ágon!" kiáltással mutatott a fára. Rendezett környezete van, esőbeálló, tűzrakóhely is található itt, valamint a Pedagógus forrás névhez híven iskolapad szerű ülőhelyek és katedra is.

Az azóta eltűnt tábla felirata:

PEDAGÓGUS
FORRÁS
2011

GPS koordináták:
szélesség: 47° 39' 43.07"
hosszúság: 16° 33' 29.86"
Nagyobb térkép

GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu


GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: P7260135 - indafoto.hu GePaRdLaCeE: P7260139 - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus - Tündér - Jávor forrás - indafoto.hu GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás - indafoto.hu

Készítette: PSTD Production © 2018 - partystudio[at]outlook.com